Wat is de betonlook?

De betonlook geeft een mooie, stoere, robuuste look. Maar hoe wordt deze gemaakt? Ik leg het graag goed aan u uit, zodat u een weloverwogen keus kunt maken. Kom ook langs in mijn showroom om zelf het verschil te zien.

Er zijn drie verschillende producten die ik toepas:

Betoncire en Micro-cement

Dit is een cementgebonden en waterdichte stucsoort. Dit product wordt doorgesmeerd waardoor er geen kitranden meer nodig zijn. Regelmatige reiniging met een zuurvrij reinigingsmiddel is het enige dat u hoeft te doen. Het product en de werkwijze is erg belangrijk bij de betonlook.
Betoncire en Micro-cement
Semco betonlook

Semco betonlook

De betonlook gemaakt met Semco is opgebouwd uit verschillende lagen. Het grote voordeel is dat we hiermee op verschillende ondergronden kunnen werken (hout, tegels etc.). Daarnaast is dit een gecertificeerd product, waar al veel ervaring mee is opgedaan. Zo bent u zeker van een kwalitatief goede afwerking. Om te mogen werken met dit product moet ik aan strenge eisen voldoen en continu trainingen volgen. Met dit product wordt eerst een elastische laag opgebouwd. Het resultaat is een prachtige betonlook met een licht ruw en strak oppervlak. U kunt kiezen uit diverse kleuren en partronen. Door de elasticiteit van dit product kan het zelfs op trappen worden toegepast.

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt is van origine een 100% natuurlijke, Noord-Afrikaanse stuctechniek op basis van kalk. De kalk wordt met een steen gepolijst en met zeep afgewerkt tot een waterdicht geheel. Het aanbrengen van Tadelakt is zeer arbeidsintensief om te maken en het product vraagt tijdens gebruik relatief veel onderhoud.